Vespa Ride-Onwheels

De zomer van 2024 staat volledig in het teken van de mooie westhoek en Noord Frankrijk te ontdekken, beleven en proeven. Vespa-ride organiseert zowel fotozoektochten in de westhoek die de hele zomer doorgaan, van begin juli tot 1 september als d’schrevetreffen die doorgaat het laatste weekend van de zomervakantie. Alle opbrengst van deze evenementen gaat naar MS-Liga Vlaanderen. Ons doel? awareness creëren voor de aandoening MS en wetenschappelijk onderzoek naar MS ondersteunen.

Zoektochten doorheen de westhoek

Er zijn verschillende zoektochten voor zowel fietsen als ieder ander voertuig op wielen. Staat uw oude fiets al maanden stof te vergaren? Is uw motor of bromfiets al jaren niet uit uw garage gekomen of heeft u een nieuwe oldtimer waar dringend eens een ritje mee moet gemaakt worden? Met elk voertuig is de zoektocht mogelijk! Zo kan de mooie Westhoek ontdekt worden met z’n kleine wegen, mooie monumenten en heerlijke streekproducten.

Los vragen op en maak kans op één van de 3 prijzen twv 250 euro met dank aan onze talrijke sponser!

De zoektochten:

Er zijn verschillende zoektochten waar u aan kunt deelnemen. Er zijn 2 lange tochten van +/- 70 km voor motor, bromfiets, oldtimer, alles op wielen waar zo’n tocht mee gemaakt kan worden. En 3 tochten voor fietsen van +/- 30 km.

 

Rijden Bachten De Kupe +/- 74 Km met begin en eindpunt Proven
Een mooie landelijke zoektocht doorheen velden en kleine idyllische dorpjes, mooie vergezichten en (h)eerlijke streekproducten. Leer wat bij over de geschiedenis van de streek en los de vragen op.

 

Fietsen Bachten De Kupe +/- 38 Km met begin en eindpunt Lo - Reninge
Geniet van de mooie landelijke fietstocht ‘bachten de kupe’. Rijdt langs het water, geniet van de rust en ontdek de (h)eerlijke streekproducten in kleine dorpjes en langs landelijke wegen. Zoek de juiste volgorde van de foto’s en maak kans op een prachtige prijs.

 

Fietsen tussen veld en hop +/- 45 Km met begin en eindpunt Poperinge
Ontdek de mooie streek rond Poperinge en de grensstreek met al z’n hoppevelden en landelijke boerebanen. Steek de grens over naar Frankrijk en geniet van de prachtige vergezichten. Deze fietstocht is een zeer gevarieerde tocht met een mooie mix van stad, velden en aanbod van lokale handelaren. Zoek de juiste volgorde van de foto’s en maak kans op een prachtige prijs.

 

Fietsen tussen Heuvel en grens +/- 35 Km met begin en eindpunt Reningelst
Geniet van een leuke fietstocht doorheen de prachtige regio van Heuvelland, bekend om z’n vele wijndomeinen, bossen en heuvels. Ontdek de verborgen parels van deze streek met adembenemende panorama’s, (h)eerlijke streekproducten een fietstocht voor jong en oud. Zoek de juiste volgorde van de foto’s en maak kans op een prachtige prijs.

D'schrevetreffen

Op het laatste weekend van augustus worden ook d'schrevetreffen georganiseerd. Dit is een treffen waarbij iedereen kan deelnemen, welke vaardigheidsniveaus u ook hebt, beginner of ervaren rijder, bromfiets, scooter, moto, touring of Vespa rijder? Er is een route die bij u past!

Er zijn 3 routes die kunnen gereden worden:

  • Challenge de Haut France: maar liefst +-550 km. Dit is voor de die hard motorrijders die een echte uitdaging willen aangaan in Noord Frankrijk. Deze route gaat langs de mooiste dorpen van het noorden.
  • "Ch'Tis Roadtrip: deze roadtrip is maar liefst+- 150 km lang waarbij je de idilische plaatsjes van de westhoek alsook onze buren over de grens in het noorden van Frankrijk ontdekt.
  • De Weshoekcruise: deze is +- 100 km doorheen de mooie westhoek. Met alle prachtige boerewegels, kleine dorpen en mooie vergezichten. Cruise met uw Vespa. motor, bromfiets,... de westhoek rond en ontdek plaatsen waar nog nooit bent geweest.

 

Op 1 september vindt het slotevenement plaats in Oc De Croone te Proven. Iedereen is welkom voor een heerlijke braadworst, een lekker drankje. Voor de kleinsten is er een springkasteel en een leuke speeltuin. Op dit slotevent vind de prijsuitreiking van de fotozoektochten plaats.

 

Meer informatie over onze actie kunt u steeds terugvinden op de website: www.vesparideonwheels.be.

Flyer zoektochten in de Westhoek

Flyer D'schrevetreffen