Ontdek de Westhoek met de Vespa

Wens je de streek te verkennen maar weet je niet goed waar je moet rijden? Wij hebben routes laten ontwikkelen waar enkel onze klanten gebruik van kunnen maken. Ze zijn dus helemaal uniek en tonen jou de mooiste plekjes van Heuvelland of de wegen naar de zee. In onze overzichtelijke roadboeken kun je heel wat toeristische informatie terugvinden van bezienwaardigheden op de route. Ook kunnen onze vespa’s uitgerust worden met een gps waar de route wordt ingesteld. De roadboek wordt gratis ter beschikking gesteld. De kostprijs voor het huren van een gps is 15 euro.

De wijnroute (93 km)

Via kronkelende baantjes leer je Heuvelland kennen. Ontdek de vele wijnvelden, de mooie verzichten en proef van de heerlijke streekwijnen. Via Watou rijd je door de bomen van het Helleketelbos naar de glooiende heuvels van Heuvelland.

Ontdek de vele wijngaarden, bezoek een wijnbouwer, zit op de kabelbaan van de zwarte berg naar de Rode berg (gekend van de serie ‘ eigen kweek’),…

Kortom geniet met de Vespa van het rustige landelijke Heuvelland.

De waterroute (165 km)

De Westhoek, gekend voor al zijn kronkelende rivieren leidend naar de zee.
Ontdek met de Vespa deze mooie waterwegen via de waterroute.

Rijdt via ‘de broeken’ van Woumen naar Diksmuide ontdek de Ijzertoren die teken staat voor de brute oorlog 14-18, via de Ijzer rijdt je door naar de Nieuwpoortse vismijn.

Daarna keer je terug en verken je een ander stukje Westhoek via Gistel, Koekelare,… Sluit af bij de Sint Sixtus abdij met een alombekende ‘WestVleteren’.

De Eigen Kweek route (92 km)

Toer rond in de Heuvelland en rijd in de voetsporen van de familie Welvaert.

Via de landelijke ‘boerewegels’ , de heuvels en kleine dorpjes ontdek je waar de familie hun beruchte 'pattatten' kweekte.

Ontdek de streek van Houtkercke, Poperinge, Steenvoorde, Boeschepe en Mesen.

De Zeeroute (104 km)

Volg de Ijzer met al zijn kronkelingen naar de zee. Een mooi stukje natuur waar je steeds het water volgt naar de kust.

Via de kustlijn van Nieuwpoort rijdt je naar Koksijde. Via het water keer je terug naar Poperinge.

De Westhoekroute (115 km)

Ontdek de westhoek met zijn glooiende heuvels in al zijn glorie. Via verschillende kleine dorpjes leer je het echte Heuvelland kennen. Soms lijkt het alsof de tijd is blijven stil staan.

Ontdek Boeschepe, Loker, Mesen, Kemmel en zoveel meer op de Vespa.

 

Ook voor een halve dag werden er routes uitgestippeld om mooie streek te verkennen.

Cassel ( 52 km)

Rijdt doorheen kleine straatjes waar je kan genieten van de rust en stilte. Ontdek het prachtige dorpje Cassel met zijn prachtige vergezichten.

Frans-vlaanderen route ( 67 km)

Op deze route speel je telkens met de grens tussen Frankrijk en België. Ontdek de oervlaams-franse caféetjes met zijn volkspelen, heerlijke picon of streekbiertje.

Wijnroute (67 km)

Voor de liefhebbers van wijn en Heuvelland hebben wij een verkorte versie gemaakt van de volledige dag wijnroute. Op deze route verken je Heuvelland met zijn heerlijke wijnen en wijndomeinen.

Op zoek naar een origineel geschenk?

Geef eens een cadeaubon voor een Vespa rit.