Home » Routes

Ontdek de Westhoek met de Vespa of de Polaris Ranger

Onze Vespa’s kunnen voorzien worden van een fietsgps waar verschillende routes ter beschikking zijn. De kostprijs voor het gebruik van een gps bedraagt 15 euro is. Een papieren versie van de route kan gratis verkregen worden. 

De meest populaire routes zijn:

Daarnaast zijn er nog verschillende thema-routes in de Westhoek die je de mogelijkheid bieden om de rijke geschiedenis en het prachtige landschap te verkennen met de Vespa.

De wijnroute (78 km)

Via kronkelende baantjes leer je Heuvelland kennen. Ontdek de vele wijnvelden, de mooie verzichten en proef van de heerlijke streekwijnen. Via Watou rijdt je door de bomen van het Helleketelbos naar de glooiende heuvels van Heuvelland.

Ontdek de vele wijngaarden, bezoek een wijnbouwer, zit op de kabelbaan van de zwarte berg naar de Rode berg (gekend van de serie ‘ eigen kweek’),…

Kortom geniet met de Vespa van het rustige landelijke Heuvelland.

De waterroute (165 km)

De Westhoek, gekend voor al zijn kronkelende rivieren leidend naar de zee.
Ontdek met de Vespa deze mooie waterwegen via de waterroute.

Rijdt via ‘de broeken’ van Woumen naar Diksmuide ontdek de Ijzertoren die teken staat voor de brute oorlog 14-18, via de Ijzer rijdt je door naar de Nieuwpoortse vismijn.

Daarna keer je terug en verken je een ander stukje Westhoek via Gistel, Koekelare,… Sluit af bij de Sint Sixtus abdij met een alombekende ‘WestVleteren’.

De Eigen Kweek route (92 km)

Toer rond in de Heuvelland en rijd in de voetsporen van de familie Welvaert.

Via de landelijke ‘boerewegels’ , de heuvels en kleine dorpjes ontdek je waar de familie hun beruchte 'pattatten' kweekte.

Ontdek de streek van Houtkercke, Poperinge, Steenvoorde, Boeschepe en Mesen.

De Zeeroute (104 km)

Volg de Ijzer met al zijn kronkelingen naar de zee. Een mooi stukje natuur waar je steeds het water volgt naar de kust.

Via de kustlijn van Nieuwpoort rijdt je naar Koksijde. Via het water keer je terug naar Poperinge.

De Westhoekroute (115 km)

Ontdek de westhoek met zijn glooiende heuvels in al zijn glorie. Via verschillende kleine dorpjes leer je het echte Heuvelland kennen. Soms lijkt het alsof de tijd is blijven stil staan.

Ontdek Boeschepe, Loker, Mesen, Kemmel en zoveel meer op de Vespa

 

Met de Ranger

De Polaris Ranger heeft ook een gps waar u indien gewenst een prachtige route kunt ontdekken naar de kust via de typische West-Vlaamse wegen en ‘boerebaantjes’. Op het prachtige platteland leert u de Westhoek op een andere manier kennen.

Op dit moment is enkel de Waterroute (165 km) beschikbaar. Deze loopt via het spaarbekken in Woumen, naar Diksmuide waar de ijzertoren staat naar  de Nieuwpoortse vismijn. Terugkeer via Koekelare , ‘ de broeken’ van Merkem naar de Sint Sixtus abdij waar de alom bekende ‘Westvleteren’ wordt verkocht.

Op zoek naar een origineel geschenk?

Geef eens een cadeaubon voor een Vespa of Ranger rit.